Què és FOCUS+?

Focus+ (focus positiu) és un concurs de fotografia obert a qualsevol persona major de 18 anys resident a Catalunya professional o no de la fotografia. La temàtica central del concurs és el “benestar”, i com que aquest concepte és molt ampli, hem establert 3 categories.

 • Benestar quotidià - Fotos que representen el benestar en situacions quotidianes, aquells petits moments de cada dia que ens fan feliços, que ens sorprenen i ens fan somriure.
 • Pau interior - Explorar el concepte de pau interior i com trobem la tranquil·litat.
 • Viatges de benestar - Fotos que narren un viatge de benestar personal, que mostren creixement i transformació, el camí cap al benestar.

On neix el projecte?

FOCUS+ neix de la mà de Gemma Calmet, psicòloga i coach de Manresa, juntament amb un equip de professionals multidisciplinar, amb l'objectiu de fomentar la creativitat i celebrar el benestar emocional a través de la fotografia.

FOCUS+ és molt més que un simple concurs de fotografia; és una oportunitat única per cuidar la teva ment i abraçar la bellesa de les experiències positives a través de la lent de la càmera.

Hi haurà premis?

A GCPC i La Nostra Illa tractem de ben a prop el benestar i la salut mental, per tant, d'acord amb l'essència d’aquest concurs, hem pres la decisió reflexiva de no oferir premis en metàl·lic. Creiem que donar un premi en metàl·lic desmereixiria el veritable propòsit de Focus+, però això no vol dir que no hi haurà premis!

Hi haurà tres fotografies premiades per categoria i un premi especial a la millor fotografia del concurs.

Els premis són, al nostre parer, majúsculs gràcies a la increïble i super generosa col·laboració d’un seguit d’empreses de la comarca i són pro benestar, relax i creixement personal. Els anirem revelant de mica en mica a través del nostre compte oficial d'Instagram, així doncs, et recomanem que ens segueixis a @focus.positiu per estar al cas de tot :)

Exposició física i galeria virtual

A més de les 10 fotografies premiades, una sel·leció més amplia de fotografies presentades s’exposaran físicament a l’espai creatiu Tercer Segona de Manresa i a una galeria virtual (aquí pots veure un exemple de galeria virtual).

A més, estem treballant en la possibilitat de poder fer una versió impresa.

Llistat de premis

Premi extraordinari per la FOCUS+ 23

Estada a les Cabanes de L'Oller del Mas per 2 persones amb àpat (sopar o dinar) i esmorzar.

Benestar quotidià

 • 1r premi: Cal Carter. Àpat per a dues persona.
 • 2n premi: Claudia&Julia. Una cocotte Le Creuset de 20cm de diàmetre color cirera.
 • 3r premi: Kursaal Manresa. Entrades per un espectacle de teatre.

Pau interior

 • 1r premi: Món Sant Benet. Experiència medieval + àpat al restaurant La Fonda.
 • 2n premi: Quenna. Massatge relaxant, kinesiolifting facial.
 • 3r premi: Be Basic Home. Lot productes “cosy”

Viatges de benestar

 • 1r premi: Altius. Sessions d’entrenament personal, sauna i entrada a Innat Club.
 • 2n premi: Glaç. Àpat per a dues persones i cocktail.
 • 3r premi: Tarannà. Lot de productes de cosmètica natural.

Qui serà el jurat?

El jurat estarà format per professionals reconeguts dels camps de la fotografia, el vídeo i la creativitat, i per infants i joves de L'Illa. El lliurament de premis es farà en un acte públic en una data i lloc per determinar.

Com participar?

La participació al concurs es farà mitjançant un formulari web que a més de la imatge a presentar també requerirà el nom i cognoms de l’autor/a, correu electrònic, telèfon de contacte, títol de la imatge, sel·lecció de la categoria del concurs a la qual representa i una breu descripció de la fotografia.

El període per participar en el concurs comença el dia 17 de novembre de 2023 i finalitzarà el dia 31 de desembre de 2023.

La participació implica l’acceptació de les bases del concurs en la seva totalitat i la decisió inapel·lable del jurat. Si us plau, llegeix atentament les bases del concurs aquí.

Participa i fés córrer la veu!

FOCUS+ No hauria estat possible sense Heretat Oller del Mas, Mecexis i Contruccions Perramon.